Hoe voeg je een kamer toe?

HOPR > Linker navigatiebalk > Instellingen > Kamers

Volg de bovenvermelde workflow om in het kamermanagementscherm terecht te komen.

Het is belangrijk om hier op te merken dat je het gebouwtype moet instellen in de edit building workflow om te selecteren of je een kamer of een appartement wilt toevoegen, omdat beide workflows verschillend zijn.

Om die selectie te maken, klik je op het potloodpictogram van de betreffende gebouwtitel.

Hierdoor wordt het gedeelte [gebouwnaam] bewerken weergegeven. Standaard is het type ingesteld op hotel/hostel. Als je echter een appartement wilt toevoegen, klik je op het keuzerondje Appartementgebouw.

Klik onder de Verdiepingssectie waaraan je een kamer wilt toevoegen op de knop +Ruimte toevoegen. Hierdoor wordt het pop-upvenster Nieuwe kamer maken geopend.

Kies het type kamer (hotelkamer/hostelkamer) met behulp van de twee keuzerondjes bovenaan dit pop-upvenster.

Voer de naam van de kamer in het veld Naam in.

Kies de categorie waarin je deze kamer wilt plaatsen met behulp van de vervolgkeuzelijst Categorie. De opties in deze vervolgkeuzelijst worden ingevuld vanuit de instellingen Kamerklassen. Je kunt meer te weten komen over hoe een kamercategorie wordt aangemaakt door het artikel Hoe maak ik een kamercategorie aan te lezen.

Kies het gebouw waaraan je deze kamer wilt toevoegen met behulp van de vervolgkeuzelijst Gebouw.

Selecteer de verdieping waarop de kamer zich bevindt met behulp van het vervolgkeuzemenu Verdieping.

Voer de naam van de verdiepingssectie in het veld Naam verdiepingssectie in.

Gebruik het veld Verdiepingssubsectie naam om de naam van de ruimtesubsectie op te nemen.

Als deze kamer een opslagruimte is voor gevonden voorwerpen, vink dan het vakje Is een opslagruimte voor gevonden voorwerpen aan.

Zodra de selecties zijn gemaakt, klikt u op de knop Opslaan.

Als je deze record wilt opslaan en een nieuwe wilt toevoegen, klik je op de knop Opslaan en doorgaan.